Tanfolyamok

Egyedi felirat gyerekeknek

Egyedi felirat gyerekeknek

A minap vendégségbe voltunk az egyik kedves barátunknál. 3 éves kislánya ajtaján jópofa felirat hirdette a szoba lakójának nevét. Az én kicsi lányom egyből kiszúrta és közölte, neki is kell ilyen. Nem volt mit tenni megkérdeztem hát vendéglátóinkat, hol lehet ilyen feliratot beszerezni. Erre jött a válasz, hogy az xy nevezetű boltban, de eléggé dárga. Kérdem mennyi az annyi? Jött is a meghökkentő válasz: 700 Ft / betű. Hát jócskán elkérik az árát? Ennél saját magunk sokkalta olcsóbban ki tudjuk hozzni.

Következő nem el is baktattam a legközelebbi kreatív boltba, ahol potom 99 Ft / betű áron meg is vettem a szükséges betűket. A betűk szépen fából vannak kivágva, így jól színezhetőek. És bármilyen általános ragasztóval fel is tudom majd ragasztani az ugyancsak fa ajtóra:)Ahogy hazaértem vettem is elő a Deka hobbi festékeket. Ezek igen sok színben kaphatóak és jól terülnek a fán. Mivel lánykám kedvenc színei a zöld és a kék, ezeket a színeket vettem elő.
Elsőre ecsettel akartam lefesteni az egészet, de akkor figyelni kell, hogy mindig egy irányba húzzuk az ecsetet, klönben csíkos lesz. Így aztán elővettem egy szivacsot. Azt festékeztem be és a szivacsot többször rányomkodva a betűre nagyon szépen, egyenletesen terült a betűn a festék.Miután a festék megszáradt, a betűk oldalát arany színű festékkel emeltem ki. Az arany festés helyenként átcsúszott a színre festett felület szélére is. A festék megszáradását követően finomam megkapartam egy sniccerrel, így az arany festék lejött, az eredeti szín előtünt.Miután kész volt az összes betű nem volt más feladat, mint felragasztani az ajtóra. Mire délután a lányom hazajött már ott díszelgett számára a meglepetés. És hát volt nagy öröm:) Mindez 120 Ft / betű áron, ha a festéket és a ragasztót is hozzá számolom:)Képek a betűk készítéséről:
- Képek

Cimkék:

gyerek szoba gyerek gyereknap fa festés felirat

További hírek